De langste dag van de Kunst - Vechtdal Express & Somerwende

De langste dag van de Kunst

Op 21 juni is het de langste dag van het jaar; de Zomerzonnewende. Dit jaar zal alles op de SomerWende in het teken staan van kunst en Rheezerthee. Met een creatief en streekheerlijk programma wordt je de hele middag kunstelijk vermaakt.

Je kan meedoen met de kunstworkshop of je heerlijk laten verwennen met hapjes en streekthee. Maak creatieve foto`s op de Theetroon, gemaakt door kunstenares Sjoukje Gootjes, of neem een kijkje in het kleinste museum van Nederland. Met een digitale kunst expositie over 10 streekproducenten uit het Vechtdal en Reestdal ontdek je hoe meerdere kunstenaars de verbinding tussen hun passie en de ambachten uit de streek hebben gelegd. Entree is gratis, voor het meedoen met de activiteiten koop je vooraf tickets via het contactformulier onderaan deze pagina. 

Activiteiten:
12.00 uur – Streekpicknick met thee uit eigen theeplantage 
14.00 uur – Kunstworkshop l werken op doek met beelden en/of teksten 
15.30 uur – Tea time 
16.00 uur – Vervolg kunstworkshop

Doorlopend programma van 12.00 uur tot 17.00 uur:
-Korte Keten Karavaan; Kleinste museum van Nederland: Een digitale kunst expositie over 10 streekproducenten uit het Vechtdal en Reestdal.
-Foto`s bij de Theetroon; gemaakt door kunstenares Sjoukje Gootjes. Maak je eigen fotocollage of selfie op dit bijzondere kunststuk.
-Livemuziek; de gehele dag zal er achtergrondmuziek zijn van muzikante Daniëlla Martin.

Doorlopende activiteiten:

Tussen 12.00 uur en 17.00 uur kan je genieten van de doorlopende activiteiten op de SomerWende:
-Korte Keten Karavaan
-Foto`s bij de Theetroon
-Livemuziek

Boek hier tickets voor de activiteiten:

Vooraf reserveren is noodzakelijk. Eventuele dieetwensen kunnen aangegeven worden in de opmerkingen box.
Onder dit formulier staat extra informatie over de te boeken activiteiten.

Vink hieronder de gewenste activiteit aan om te boeken. Na het invullen en het verzenden van dit boekingsformulier wordt er binnen 24 uur een bevestigingsmail gestuurd met betaallink. 

Aantal deelnemers

Gegevens hoofdboeker

lunchbox

Streekpicknick

Bij aankomst staat de geboekte picknickmand klaar. Zoek een plek aan de picknicktafels of op de picknickkleden. Heerlijk genieten van de smaken uit de streek.

Inhoud van de picknickmand per persoon: 2 luxe bollen van de streekbakker met mix van ham en kaas l 1 scone met lemmon curd en clotted cream l stuk fruit en iets lekkers l kopje Rheezerthee, koffie of sap uit de streek.

Vooraf reserveren. Eventuele dieetwensen aangeven bij opmerkingen.

Kunst in de theetuin 2

Kunstworkshop

Onder begeleiding van een kunstenaar en een kleurencoach ga je aan de slag met de materialen die voor je klaar liggen. Creatief bezig zijn met het thema; ‘de langste dag van het jaar’. Met verschillende materialen werk je op doek. Dit kan in zowel beeld als ook met woorden. Laat je inspireren door de prachtige omgeving en de rust in onze theetuin.

De workshop is inclusief: alle materialen l Tea-time in de pauze met Rheezerthee en homemade brownie. Duur Kunstworkshop +/- 2,5 tot 3 uur.

Workshop tea-time

Tea-Time

Het is tijd voor thee! Geniet van dit Tea Time arrangement. Inclusief: 2 keer een potje verse Rheezerthee en een huisgemaakte brownie.

Op de SomerWende combineren we maar wat graag de Rheezerthee smaken met hapjes gemaakt uit eigen keuken. Engelse recepten uit de kookboeken van oma zorgen hier voor een optimale beleving. Genieten in de theetuin met uitzicht op de theeplantage.

Vooraf reserveren. Eventuele dieetwensen aangeven bij opmerkingen.

Contactgegevens

Copyright 2024 – Vechtdal Express

Ontwikkeld met ♡ door Rollema Media