Gratis

Vechtdal proef de route

Volg de gratis uitgezette routes langs de Smaakmakers in het Vechtdal…

€27,50 per groep

Vechtdal proef het spel

Vindt de juiste ingrediënten en speel het spel op zoek naar het Vechtdal Proef recept…

Prijs varieert per keuken

Vechtdal Proef de keuken

Ontdek de streekproducten en proef de Vechtdal keuken, die overal weer verrassend anders is…

De Smaakmakers van het Verrukkelijk Vechtdal

Laat je onderdompelen in het Verrukkelijk Vechtdal. Een route langs de Smaakmakers in het Vechtdal; van streekproducent tot culinaire smaakadresjes. Kom meer te weten over onze lokale Smaakmakers. 

In het Vechtdal zijn er 5 Vechtdal Proefpalen te vinden die allemaal op de locaties van de Smaakmakers staan. Deze Proefpalen zijn interactief en vertellen je op een leuke wijze wat er op die Smaakmakers locatie allemaal te ontdekken valt. Ga op zoek naar de Vechtdal asperge of maak kennis met Timmy het Theeblad bij een theeplantage. Laat je verwennen door de heerlijkste streekgerechten, pluk zelf de mooiste bessen of kom oog in oog te staan met Vechtdal Hooglanders; de afstammelingen van de oeros.

Ontdek de Smaakmakers van het Verrukkelijk Vechtdal door: De Vechtdal proefroute te rijden of het Vechtdal Proef spel te spelen. Onderweg genieten van de streekproducten kijk dan bij de Vechtdal Proef de keuken arrangementen. 

Vechtdal Proef Routes

De Vechtdal Proef route is gratis te gebruiken. De route is uitgezet in meerdere navigatiesystemen. Daarnaast is de route ook uitgeschreven om zonder navigatie te rijden. Er kan gekozen worden om de route fietsend of met de auto af te leggen. Kies hieronder uit één van de uitgezette routes.

Fietsroute 38km uitprinten

De Vechtdal Proef route zonder navigatie  fietsen? Druk op onderstaande knop en er verschijnt een formulier met uitgeschreven route. Print het formulier en fietsen maar. 

Fietsroute 38km (met route.nl)

De Vechtdal Proef route is ook uitgezet in Route.nl. Deze route kan met de fiets of lopend gevolgd worden. Voor het navigeren van de route is de app van Routiq nodig. Druk vervolgens op onderstaande knop en de route wordt in de app geopend. Zet de navigatie aan en de route kan beginnen. Let op! Op elke Smaakmaker locatie staat bij de ingang een Vechtdal Proef vlag. De locaties worden niet in de app aangegeven. 

Autoroute 33km (met Google Maps)

Deze Vechtdal Proef route is uitgezet in Google Maps. Deze route kan met de auto gevolgd worden. Via onderstaande knop wordt de route geopend. Zet de navigatie aan en de route kan beginnen.

Vechtdal Proef de keuken

Ontdek de streekproducten en proef de Vechtdal keuken, die overal weer verrassend anders is. Tijdens de route ontmoet je de Smaakmakers en kies je (vooraf) waar je de keuken gaat proeven. Van de Vechtdalgrond direct naar je mond. Kies je voor een uitgebreide picknick of lunch onder de fruitbomen of ga je voor een High Tea met thee van eigen theeplantage. Afsluiten met een BBQ waar het vlees van eigen runderen al uren heeft voorgegaard of genieten van een 3 gangen diner waar meerdere streekproducten samen komen. Maak er een persoonlijke Vechtdal Proef route van geheel volgens eigen wensen. 

Voor meer informatie kies hieronder de Vechtdal keuken naar keuze. Je wordt dan doorgelinkt naar de website van de Smaakmaker die deze Vechtdal keuken mogelijk maakt.  

De Vechtdal Proefpalen staan op 5 prachtige locaties in het Vechtdal waar het verhaal van de Smaakmakers te ontdekken is. Door middel van een voetpedaal wordt er in de Proefpaal energie opgewekt. Door te pompen op het pedaal wordt er via de speakers het verhaal van de Smaakmaker verteld. Het verhaal is zowel in het Nederlands als in het Duits te beluisteren.

Op elke Proefpaal zit een informatiepaneel waarop meer informatie over het verhaal van de Smaakmakers uit het Verrukkelijk Vechtdal te lezen is. Onder het informatiepaneel is opbergruimte gecreëerd voorzien van een cijfercode slot. Deze opbergruimte wordt gebruikt voor het spelen van het Vechtdal Proef spel.

Door het inzetten van de Vechtdal Proefpaal kan je het gehele jaar door op elk gewenst tijdstip zelf het verhaal van de Smaakmakers ontdekken. Laat je verrassen en ga op ontdekking in het Verrukkelijk Vechtdal.

Neem contact met ons op of meld je aan voor de openingsdag 16 april