Somerwende - Vechtdal Express & Somerwende
theebloem

Theeplantage

In de theeplantage wordt je meegenomen in het verhaal van de thee. Ontdek het proces van grond tot mond. Proef de Rheezerthee en laat je verrassen door de unieke smaken.

Workshop tea-time

Tea-Time

Heerlijk genieten van de Rheezerthee en gezellig bijkletsen terwijl de lekkere hapjes worden geserveerd. Hapjes gemaakt met Engelse familierecepten. Kies uit één van de (h)eerlijke Tea-time arrangementen.

theespel 1

Theespellen

Ontdek de Rheezerthee op een wel hele leuke manier. Ga op zoek naar QR-codes, laat je meenemen door Timmy het Theeblad of kom zorgeloos genieten tijdens de Vechtslinger.

workshopruimte-somerwende

Workshops

Een creatieve workshop volgen en tegelijkertijd genieten van het uitzicht en het gezelschap. Kies voor een workshop steigerhout en leer de techniek van het houtbranden of ga aan de slag met mozaïeken.

Ontdek de Rheezerthee

‘Welkom op de SomerWende voor een gezellig dagje uit’.
Naast de verschillende Outdoor activiteiten, kan er bij de SomerWende genoten worden van heerlijke koffie en thee. En niet zomaar een kopje thee; de SomerWende thee komt van de eigen theeplantage en is daarmee een prachtig streekproduct waar veel over te vertellen is. Het gehele proces van grond tot mond kan op de SomerWende ontdekt worden tijdens de rondleidingen. Naast een bezoek aan de theeplantage kan er gekeken worden hoe het gehele droogproces van de thee gaat om vervolgens te genieten van de Rheezertheesmaken onder het genot van bijpassende hapjes.

In 2017 werd er een proef gestart met 5 theeplanten. Succes bleef niet uit. In 2018 groeiden er al 300 theeplanten en sinds 2020 zijn er 1000 theeplanten die in de theeplantage groeien. Na een eerste grote oogst kon de doorontwikkeling van de Rheezerthee in 2021 plaatsvinden. Door het toevoegen van andere producten uit de streek is er een palet van heerlijke smaken gemaakt, zoals de “aspergethee” genaamd; Blik op Diffelen of de “Bessenthee” genaamd; Blik op Brucht. Want ook op de SomerWende geldt: Support your locals. In de Rheezerthee genaamd; Blik op het Vechtdal, is zelfs de Vechtdalanjer verwerkt. De Rheezerthee is een mooie toevoeging aan de Tea-arrangementen en de diverse workshops. Genieten van een echte Engelse High Tea waarbij de hapjes zorgvuldig zijn gemaakt en perfect passen bij de Rheezerthee die per gang uitgeserveerd wordt.

thee

Contactgegevens

Copyright 2024 – Vechtdal Express

Ontwikkeld met ♡ door Rollema Media