Locatie - Vechtdal Express & Somerwende

Locatie

De locatie huren

Zowel de ontvangstruimte als de theeruimte kan afgehuurd worden voor vergaderingen, bijeenkomsten en trouwerijen. Ben je op zoek naar een unieke locatie dan ben je bij de SomerWende van harte welkom. De idyllische locatie gelegen aan de Vecht zorgt voor een romantische setting. Trouwfoto’s maken en de bruidstaart aansnijden onder het genot van de lekkerste koffie en thee behoort tot de mogelijkheden. Voor vergaderingen en bijeenkomsten kan er gebruik gemaakt worden van een Beamer en/of een flipover. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Zorgeloos dagje uit
Op ons familiebedrijf is het drempelloos gezellig. Het sanitair is rolstoeltoegankelijk en er is een zorgeloos en streekgebonden arrangement gemaakt genaamd de Vechtslinger.

Met onze verschillende activiteiten hebben we de mogelijkheid om eindeloos te combineren en van elk dagje uit een bijzondere dag te maken. Voor kleine of grote groepen, actief of juist heerlijk onthaasten, op de SomerWende is iedereen van harte welkom.

Trouwlocatie
Workshopruimte
Theehuuske
Vergaderruimte
Ontvangstruimte
Terras
Vorige
Volgende

Over ons

Vechtdal Express
In 2010 is Vechtdal Express opgericht door 4 enthousiaste ondernemers die een bijzondere manier van vervoer wilden opzetten in het Vechtdal. Er komen jaarlijks vele mensen naar het toeristische Ommen, Rheeze en omstreken, die het gehele seizoen plezier en vertier zoeken. Daarmee was de keus voor de Tuk Tuk snel gemaakt. Want zowel met mooi weer, als met een regenbui is een dagje plezier in een Tuk Tuk altijd geslaagd. Samen hebben wij dan ook als doel om iedereen een unieke en fantastische ervaring te laten beleven tijdens een bijzonder dagje uit.

SomerWende
In 2014 zijn we naar Rheeze verhuisd om ons familiebedrijf voort te zetten op een grotere locatie genaamd de SomerWende. Doordat de nieuwe locatie in een prachtig natuurgebied en aan de rivier de Vecht ligt konden we onze outdoor activiteiten gaan uitbreiden. Daarnaast ligt de locatie direct aan de wandel- en fietsroutes waardoor we een Rustpunt zijn geworden en serveren we koffie, thee en lekkers op ons terras. De omgebouwde boerderij bestaat al sinds 1832 en heeft dus al veel koffie en thee momenten gekend. Wij hebben tijdens de verbouwing de oude stijlen in ere gehouden en deze gecombineerd met de stijlen van nu waardoor de ontvangstruime een fijne ruimte is geworden. De rust die je hier overvalt tezamen met de historie maakt deze plek de ideale locatie om te genieten van een bijzonder dagje uit. Op ons terrein is er naast de prachtige ontvangstruimte een workshopruimte, een overdekte veranda en meerdere buitenzitjes waaronder de parasolzitjes in de tuin. Er is dus altijd een fijn plekje om met elkaar te zitten. Hoe groot de groep ook is er is altijd ruimte genoeg om te genieten van de mooie vergezichten over de rivier de Vecht.

Uitbreiding verhuurvloot
Sinds 2020 hebben we onze Tuk Tuk vloot uitgebreid met de Vechtdal Choppers. De groepen voor een bijzonder dagje uit werden steeds groter en we kregen regelmatig de vraag of we nog meer vervoersmiddelen hadden om te verhuren. Onze zoektocht kwam uit bij de Vechtdal Chopper, een stabiel en duurzaam vervoersmiddel waar iedereen mee kan rijden. Vooral het stoere uiterlijk gaf voor ons de doorslag. De Vechtdal Chopper is dan ook de perfecte aanvulling op onze Tuk Tuk arrangementen. Naast de verhuur van kano`s zijn we in 2021 met nog drie andere ondernemers gestart met de Vechtfloat. Samen verhuren we vanaf de eigen steigers op 3 locaties tussen Loozen en Beerze meerdere E-boten. Een mooie aanvulling om een volledig duurzame verhuurvloot te realiseren.

De theeplantage
In 2018 zijn we gestart met de aanleg van een eigen theeplantage. De ambitie om een eigen streekproduct te ontwikkelen komt, naast de kennis van kweken, planten en drogen, vooral voort uit de liefde voor koffie en thee. Gastvrouw Wilma was in 2015 begonnen met een scholing in de koffie- en theewereld voor het behalen van diploma’s en kennis. Dit werd afgesloten met een thee- en koffiereis naar Indonesië waarbij zowel koffie- en theeplantages als een theefabriek zijn bezocht. Daardoor is er een koffer vol verhalen mee terug genomen naar Nederland. Deze kennis is meegenomen in de ontwikkeling van de theeplantage. In 2020 konden de eerste theeblaadjes geplukt worden en werd de ontwikkeling van een eigen Rheezerthee een feit. Het gehele proces van grond tot mond kan ontdekt worden tijdens de rondleidingen. Naast een bezoek aan de theeplantage kan er gekeken worden hoe het droogproces van de thee gaat om vervolgens te genieten van de Rheezethee onder het genot van bijpassende hapjes. Heerlijk onthaasten tijdens een High Tea of één van de creatieve workshops kan natuurlijk ook.

Copyright 2024 – Vechtdal Express

Ontwikkeld met ♡ door Rollema Media